CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, August 5, 2010

penceritaan kisah lalu yang melankolia

sudah lama tak post entri......... sangat rindu pada blogspot. hehe. pelbagai perkara berlaku pada aku dalam bulan julai 2010. banyak. penuh makna. tak kurang yang tidak bermakna.

permulaan semester baru dengan semangat baru. bersemangat menunggu dana dari agensi pinjaman terulung buat pelajar universiti di malaysia. memang tak sabar. senarai pembelian dah dibuat seminggu awal kerana desakan oleh mama yang tak nak tengok duit habis dibelanjakan ke arah jalan yang kurang diredhai. dapat duit, bagus sekali, aku belanjakan untuk keluarga dan diri sendiri dengan cara yang munasabah. hehe.

pertama kali yang munasabah. aku bagi modal untuk ayah buat almari di rumah sewa baru kami di seremban. aku seronok. gembira bila aku tengok keluarga aku gembira. rasa bahagia sangat. lagi bahagia dari aku dapat untuk bf baru, rumah baru dan diri aku sendiri. buka sem ni, aku hanya berbekalkan beg laptop serta sling bag baru. yang lain hanya tambahan picisan.

bermula episod carca merba dalam hidup aku sebagai student yang mahu seronok. first time jumpa [w] di stesen ktm belakang uitm. hehe.. siapa dia? pada masa ini, genap sebulan aku bersama dia. lepak-lepak. jalan-jalan. first time jumpa, dia tak kisah fizikal aku yang sebegini punya comel. alah cik abang, awak bukan handsome mana pun nak dapat awek cutting model kan? try je la kan. hehe.. the fact is dia lelaki ke-14 dalam hidup aku tapi yang ke-3 yang aku betul-betul sayang. eh.. aku sebut sayang eh? apape lah kan. lalalalalalala~

lepas tu, episod malang dalam minggu ni bermula apabila di terik tengah hari 20/07/2010 itu aku dan bff pinky membawa kertas order makanan tengah hari oleh platinumies. perjalanan yang baru setengah aku lalui untuk menuju ke tempat acara membeli makanan telah ditidakkan dengan kebodohan seorang student uitm dari fakulti yang berkaitan dengan media dan komunikasi. dia pergi belajar memandu dekat sekolah memandu kereta lembu barangkali membuatkan dirinya tak reti berhenti di lampu merah. akibat kekejangan yang berlaku di otaknya, teddy mengalami kecacatan separa kekal dengan kos hampir rm 1k. hancur hati aku. lebih teruk dari putus cinta.
aku malas nak sambung. sumpah. hati aku hancur.


i'm sorry teddy. i'll do whatever it takes to make you feel better. i love you so damn much. kau bersama aku susah dan senang. aku takkan lepaskan kau pergi dari aku.